Bij het ontstaan van Spelen Op Zolder waren race-spellen heel populair, al is door de jaren heen het accent wat verschoven richting strategische spellen.

Vorig jaar hadden we een succesvolle thema-avond rond “wielrennen”, nu is de paardenkoers aan de beurt: A Day at the Horse Races.

Net zoals op de thema-avond van mei voorzien we iets extra’s, dit keer een Turfmaster competitie, met voorronde, halve finale en finale. Afhankelijk van het aantal deelnemers start men met 1, 2, 4 of 8 paarden.

Inschrijven vooraf is niet nodig, maar wie vroeg komt heeft meer kans op meer paarden. Bij meer dan 16 spelers zullen bepaalde deelnemers een team moeten vormen. De voorrondes beginnen om 20u stipt, laatkomers kunnen niet meer aansluiten.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat je met je vingers moet zitten draaien als je niet aan Turfmaster deelneemt, of als je uitgeschakeld wordt in voorronde of halve finale. Er komen genoeg andere paardenrace-spellen aan bod. Een greep uit het aanbod: