De thema-avond van 29 oktober draaide in feite uit op een Turfmaster avond.
15 deelnemers zouden betwisten wie de ultieme Turfmaster kampioen zou worden. Iedere deelnemer bracht 2 paarden aan de start en er werd gestreden voor de beste stal en voor het beste paard.
In totaal werden 4 voorrondes betwist : iedere stal bracht 1 paard aan de start in Düsseldorf voor een vlakke ren over 2400m en 1 paard in Hoppegarten voor een ren over 2800m. Door het lot moest Bruno als enige 2x aantreden in Hoppegarten die door de meeste jockeys werd beschouwd als de lastigste voorronde.
Jurgen en Gunther wonnen elk hun voorronde in Düsseldorf, Peter C en Pieter wonnen in Hoppegarten. Dankzij 2 tweede plaatsen stond Bruno aan kop na de voorrondes. Naast Bruno konden ook Yves en Hilde zich plaatsen met 2 paarden voor de halve finales. Voor Hilde opmerkelijk omdat ze het 2x deed via een vierde plaats en nog puntenloos was na de voorrondes. Henk en Peter VH moesten toen al vanaf de zijlijn toekijken.
De halve finales werden gereden op het hindernis parcours van het basisspel. Voor velen was het racen over de heggen een extra moeilijke ervaring en zo zag Gunther zijn paard reeds in de eerste heg stranden en kon Hilde niet op tijd naar binnen komen voor de eerste bocht en reed ze rechtdoor het decor in. Pieter, die gewond de arena had moeten verlaten (of misschien moest hij gewoon vroeg thuis zijn), liet zijn stal verder besturen door Henk die al was uitgeschakeld in de voorrondes. De halve finales werden gewonnen door Thierry en Koen. Niemand kon zich nog plaatsen voor de finale met 2 paarden.
Voor de finale stonden 4 stallen met gelijke punten : Peter C, Thierry, Pieter en Koen hadden elk 30 punten maar alles kon nog veranderen aangezien in de finale nog 50-30-20 en 10 punten te verdienen waren. De finale werd een hindernisren in Frankfurt over 2000m. Toen pas kwamen de kwaliteiten van Arnold als jockey naar voor. Als enige sprong hij in een zeer spannende finale over de laatste heg en hij had nog genoeg kracht over om alleen op de finish af te stevenen en naast de finale te winnen ook nog als beste stal gekroond te worden. Arnold kon in de finale nog joker 11 en joker 12 uit zijn hoed toveren. En dus werd een onvergetelijke race-avond een kolfje naar de hand van ons bestuurslid.
1. Arnold 70 punten
2. Jurgen 50 punten
3. Koen 50 punten